Aktuella aktiviteter hos Ryttarkraften

Kurs 5/2: Biomekanik, ryttarträning & idrottspsykologi

– Uppdatering januari: p.g.a. den kraftigt ökade smittspridningen av Corona just nu har vi beslutat att skjuta fram detta kurstillfälle till i vår.

Välkomna på en heldag med fokus på ryttarutveckling! Hur påverkas egentligen hästens hållbarhet och kapacitet av ryttarens tyngdpunkt, balans och kroppskontroll? Och på vilket sätt kan den egna mentala inställningen påverka resultatet av det vi tränar på, både tillsammans med sin häst och i sin egen fysträning?

Dagen bjuder på följande innehåll:

  • Anna Svensson, hästmassör och idrottscoach på Kentauren Coaching, föreläser om biomekanik och hur vi med hjälp av forskning kan anpassa ridningen för att ge de bästa förutsättningarna för utveckling och att undvika skador.
  • Linda-Marie Lundqvist, idrottspsykolog på Ryttarkraften, föreläser om det psykologiska perspektivet kring att befinna sig i en utvecklingsfas. Att skapa motivation och mening, att hantera motstånd och motgångar på vägen mot målet.
  • Under kursen varvas praktiska moment med föreläsningar och dagen avslutas med ett avsuttet träningspass med övningar som stärker ryttarens symmetri. Symmetri minskar belastningen på hästen och bidrar i förlängningen till ökad prestationsförmåga och minskad skaderisk.

Anmälan: linda@ryttarkraften.com (senast 25/1)
Pris: 1250kr
Datum: 5 februari kl 10-17
Plats: Karlstad, Idrottens hus

Publicerat 211220

Endast ett fåtal bokningsbara datum kvar v.t. ’22

För er som har tankar på att boka in Ryttarkraften till en kurs eller föreläsning hos er klubb/stall så behöver jag meddela att det nu endast finns ett fåtal datum kvar för vårterminen.

Publicerat 211212

Läs mina tips i senaste numret av tidningen Ridsport!

I nr 21 av Ridsport kan du läsa om mina tips för ökad mental styrka i ridningen. Superkul att detta ämne lyfts fram tycker jag! Mer psykologi åt hästfolket 🙂

In och läs artikeln här om du är prenumerant: https://ridsport.prenly.com/1907/ridsport/473801/2021-12-09/r/38 eller skaffa en härlig papperstidningen och läs till morgonkaffet innan du går ut till stallet!

Publicerat 211210

Save the date

Nu är datum för några av vårterminens öppna kurstillfällen satta!
– Biomekanik, ryttarträning & idrottspsykologi: 5-6 februari i Karlstad
– Ridning & Mental Ryttarutveckling (Steg 1): 5-6 mars i Karlstad
– Ridning & Mental Ryttarutveckling (Steg 2): 2-3 april i Karlstad

Mer info om samtliga kurser kommer inom kort!

Publicerat 211201

Nytt kurstillfälle: Ridning & Mental Träning 4-5/12

Välkommen till denna kurs som fick toppbetyg av samtliga deltagare vid förra kurstillfället tidigare i höstas!

Publicerat 211020

Kurser på gång i vinter

I december kommer Ryttarkraften tillsammans med ridläraren Frida Dahlén att hålla ett nytt kurstillfälle i Ridning & Mental Träning (steg 1). Kursen blev en succé förra gången där samtliga kursdeltagare gav oss helhetsbetyget 5/5! 🙂

Efter årsskiftet kommer ett nytt koncept att presenteras tillsammans med Anna Svensson på Kentauren coaching där vi kommer hålla en avsutten heldag med fokus på ryttarhälsa och hur det påverkar hästen. Det kommer handla om biomekanik, ryttarträning och idrottspsykologi – visst låter det spännande?!

Mer info om båda dessa kursen kommer att presenteras längre fram!

/Linda

Publicerat 211010

Välkommen på helgkurs i Karlstad 11-12 september,
inriktning islandshäst. Lär dig om MOTIVATION, MÅLSÄTTNING & FOKUS!


Uppdatering 13/9: Kursen fick TOPPbetyg av deltagarna, samtliga gav kursen totalbetyget 5/5!!

Publicerat 210803

Ryttarkraftens teamryttare 2021

Jag är väldigt glad att meddela att Ryttarkraften har startat ett samarbete med islandshästryttaren Elise Harryson! Elise är en mycket skicklig ryttare som alltid sätter hästens bästa främst. Hon har redan en gedigen meritlista. Tillsammans med sin häst Lilja från Horshaga är hon flerfaldig svensk mästare och från VM har hon med sig både silver- och bronsmedaljer. Jag är övertygad om att det blir fler sådana framöver! 🙂

Med sin mjuka, lyhörda ridning och sitt fantastiskt varma och ödmjuka sätt att hantera hästar och bemöta människor vill jag lyfta fram Elise som en viktig förebild inom ridsporten. Jag är därför mycket glad att kunna presentera Elise som teamryttare hos Ryttarkraften. På hennes väg mot nya mål och prestationer kommer Ryttarkraften att stödja henne i den mentala ryttarutvecklingen och jag ser verkligen fram emot att följa Elises utveckling framöver! 😀
/Linda

Publicerat 201227

Utvecklingsgrupp för ryttare

Publicerat 201211

Ryttarkraften i samarbete med ridläraren Frida Dahlén under 2021

Under vårterminen kommer jag och Frida att erbjuda ett unikt och mycket spännande upplägg för att maximera ryttarens möjlighet till utveckling. Vi är supertaggade på detta och hoppas att du också är det! På denna sida kommer det inom kort att presenteras mer info och hur du anmäler dig! 🙂
/Linda

Publicerat 201209

Psykologi och ridning, hur funkar det?!

Är din klubb eller förening intresserade av att anordna en utvecklande kurs eller föreläsning om mental ryttarutveckling för sina medlemmar? Nu är det hög tid att boka in sommarens aktiviteter så att det garanterat får plats i sommaralmanackan!

Publicerat 200413

Reportage i tidningen

I lördagens Nya Wermlands Tidning, NWT, kunde man läsa ett reportage om mig där jag talar om hantering av nervositet i ridningen. Det var med andra ord en händelserik dag den 25/5 med både tidningsreportage och hästmässa!
/Linda

Publicerat 190526

En supertrevlig dag på Karlskoga Hästmässa!

Lördagen 25/5 spenderade jag på Karlskoga Hästmässa där jag delade monter med duktiga osteopat Helen Helgesson. Jag hade nöjet att få träffa massor av trevliga ryttare som kom och ville prata om den mentala delen i ridningen! 😀 Nya kontakter knöts också med andra hästföretagare och det blir spännande att se vilka samarbeten det kan leda till framöver.
Mässan bjöd på ett fullspäckat program med duktiga ekipage inom olika grenar. Blev imponerad av den bredd av hästar, ryttare och olika utföranden som visades upp. En av höjdpunkterna var Tobbe Larsson som visade upp frihetsdressyr med sina duktiga hästar. Underbart hur han betonar glädje och lek i träningen! 💖🐴 Tack för ett jättefint arrangemang KH!

Boka in den 25 maj 2019 redan nu!

Då kommer du nämligen kunna träffa mig vid Karlskoga Hästmässa där Ryttarkraften är på plats som utställare. Självklart kommer det finnas specialerbjudanden och tävlingar för mässbesökare. Jag hoppas på att få träffa massor av nyfikna, intresserade och pratsugna ryttare! Läs mer om mässan på karlskogahastmassa.se
Varmt Välkommen!!

/Linda