Aktuella aktiviteter hos Ryttarkraften

Vill din klubb anordna en Steg 1-kurs i Mental Ryttarutveckling?

Är din klubb intresserad av idrottspsykologi och mental utveckling för ryttare? Vill ni hjälpa era medlemmar att optimera sina inre resurser som ryttare och få ut det mesta och det bästa av sin ridning? Vill ni ge era medlemmar en spännande dag med föreläsningar och konkreta verktyg? Då är ni välkomna att boka Ryttarkraften för en heldag på plats hos er!

  • Steg 1-kursen ger både teori samt konkreta verktyg för att jobba med självkännedom, motivation och fokus samt en systematik för att använda målsättning och självutvärdering som kraftfulla verktyg för utveckling.
  • Föreläsningsinslag varvas med övningar och eget praktiskt arbete där du får tänka, känna och uppleva hur din inre ryttare fungerar och kan utvecklas.
  • Kursen ger fem konkreta strategier för att kunna fortsätta utvecklingen på egen hand efter kursen. Här kan du läsa mer om de olika stegen inom Mental Ryttarutveckling.

Mental ryttarutveckling är ett psykologiskt träningsprogram som främst vänder sig till vuxna ryttare på så väl fritids- som tävlingsnivå. På Steg 1 lägger vi grunden och kickstartar den mentala ryttarutvecklingen. De verktyg du får lära dig anpassas efter dina egna behov och utvecklingsområden, oavsett nivå. Inga förkunskaper inom idrottspsykologi eller mental träning krävs för Steg 1. Efter Steg 1 kan du välja att fördjupa dina kunskaper och lära fler verktyg och strategier genom att gå Steg 2 och 3. Kursen bygger på evidensbaserade metoder och har fått mycket goda omdömen av tidigare deltagare.


Pris: Kontakta Ryttarkraften för offert
Utförare: Linda-Marie Lundqvist, leg. psykolog
Bokning och frågor: linda@ryttarkraften.com

Publicerat 230315

Start av Zensea Psykologmottagning

Jag är väldigt glad att kunna meddela att i januari 2023 slår jag upp portarna till min egen psykologmottagning i Karlstad. Både ryttare och ”icke-ryttare” är välkomna och jag kommer erbjuda terapi till både individer och par. Jag kommer självfallet också fortsättningsvis erbjuda digitala samtal. Det kommer att komma ut en hemsida, men tills dess kan du hålla dig uppdaterad om vad som bjuds på mottagningen via @zensea_psykologmottagning på Facebook och Instagram.

Vill du komma i kontakt med mig för psykoterapi så maila på linda@zensea.se

Varmt välkommen!
/Linda

Publicerat 221202

Föreläsning under Sweden international horse show

Vissa uppdrag som jag gör är extra roliga och spännande och det här är ett av dem! Jag kommer att hålla en föreläsning på temat ”Ridglädje i med- och motgång” tillsammans med Ryttarkraftens teamryttare, elitryttaren Elise Harryson, för Svenska islandshästförbundets ungdomssektion under SIHS. Vi båda är otroligt taggade på detta och längtar efter att få träffa ungdomarna och prata om glädje och välmående i ridsporten.

Hoppas att vi ses! 🙂
/Linda

Publicerat 221125

Lyssna på Ryttarkraften i Equipodden

Plocka fram lurarna och gör dig redo för en hel timme med diskussioner kring hur jag arbetar med ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och idrottspsykologi med mina ryttare, om ridglädje, motivation, prestationsångest, ridrädsla och mycket mer. Superkul att kunna dela detta mer er!

Vi hörs!
/Linda

Publicerat 221023

Ryttarkraften i senaste Ridsport

I Ridsport nr 3 2022 kan du läsa mina tankar och tips kring ”läktarskräck”, d.v.s. rädslan för att bli negativt bedömd av dem som ser på när du rider. Stark rädsla för att andra ska tycka man är dålig, konstig eller okunnig är faktiskt en av de absolut vanligaste orsakerna till att ryttare (och även instruktörer och tränare) söker hjälp hos mig. Rädslan resulterar till slut i att ridglädjen och motivationen tynar bort i takt med att ryttaren på olika sätt försöker undvika situationer där man riskerar att bli iakttagen och granskad av andra.

För dig som är prenumerant kan du läsa artikeln här: Ridsport nr 3, annars kan du så klart köpa en hederlig, härlig papperstidning! Mer psykologi åt hästfolket 🙂
/Linda

Publicerat 220226

Läs mina tips i senaste numret av tidningen Ridsport!

I nr 21 av Ridsport kan du läsa om mina tips för ökad mental styrka i ridningen. Superkul att detta ämne lyfts fram tycker jag! Mer psykologi åt hästfolket 🙂

In och läs artikeln här om du är prenumerant: https://ridsport.prenly.com/1907/ridsport/473801/2021-12-09/r/38 eller skaffa en härlig papperstidningen och läs till morgonkaffet innan du går ut till stallet!

Publicerat 211210

Ryttarkraftens teamryttare

Jag är väldigt glad att meddela att Ryttarkraften har startat ett samarbete med islandshästryttaren Elise Harryson! Elise är en mycket skicklig ryttare som alltid sätter hästens bästa främst. Hon har redan en gedigen meritlista. Tillsammans med sin häst Lilja från Horshaga är hon flerfaldig svensk mästare och från VM har hon med sig både silver- och bronsmedaljer. Jag är övertygad om att det blir fler sådana framöver! 🙂

Med sin mjuka, lyhörda ridning och sitt fantastiskt varma och ödmjuka sätt att hantera hästar och bemöta människor vill jag lyfta fram Elise som en viktig förebild inom ridsporten. Jag är därför mycket glad att kunna presentera Elise som teamryttare hos Ryttarkraften. På hennes väg mot nya mål och prestationer kommer Ryttarkraften att stödja henne i den mentala ryttarutvecklingen och jag ser verkligen fram emot att följa Elises utveckling framöver! 😀
/Linda

Publicerat 201227

Reportage i tidningen

I lördagens Nya Wermlands Tidning, NWT, kunde man läsa ett reportage om mig där jag talar om hantering av nervositet i ridningen. Det var med andra ord en händelserik dag den 25/5 med både tidningsreportage och hästmässa!
/Linda

Publicerat 190526

En supertrevlig dag på Karlskoga Hästmässa!

Lördagen 25/5 spenderade jag på Karlskoga Hästmässa där jag delade monter med duktiga osteopat Helen Helgesson. Jag hade nöjet att få träffa massor av trevliga ryttare som kom och ville prata om den mentala delen i ridningen! 😀 Nya kontakter knöts också med andra hästföretagare och det blir spännande att se vilka samarbeten det kan leda till framöver.
Mässan bjöd på ett fullspäckat program med duktiga ekipage inom olika grenar. Blev imponerad av den bredd av hästar, ryttare och olika utföranden som visades upp. En av höjdpunkterna var Tobbe Larsson som visade upp frihetsdressyr med sina duktiga hästar. Underbart hur han betonar glädje och lek i träningen! 💖🐴 Tack för ett jättefint arrangemang KH!

Boka in den 25 maj 2019 redan nu!

Då kommer du nämligen kunna träffa mig vid Karlskoga Hästmässa där Ryttarkraften är på plats som utställare. Självklart kommer det finnas specialerbjudanden och tävlingar för mässbesökare. Jag hoppas på att få träffa massor av nyfikna, intresserade och pratsugna ryttare! Läs mer om mässan på karlskogahastmassa.se
Varmt Välkommen!!

/Linda