Aktuella aktiviteter hos Ryttarkraften

Start av Zensea Psykologmottagning

Jag är väldigt glad att kunna meddela att i januari 2023 slår jag upp portarna till min egen psykologmottagning i Karlstad. Både ryttare och ”icke-ryttare” är välkomna och jag kommer erbjuda terapi till både individer och par. Jag kommer självfallet också fortsättningsvis erbjuda digitala samtal. Det kommer att komma ut en hemsida, men tills dess kan du hålla dig uppdaterad om vad som bjuds på mottagningen via @zensea_psykologmottagning på Facebook och Instagram.

Vill du komma i kontakt med mig för psykoterapi så maila på linda@zensea.se

Varmt välkommen!
/Linda

Publicerat 221202

Föreläsning under Sweden international horse show

Vissa uppdrag som jag gör är extra roliga och spännande och det här är ett av dem! Jag kommer att hålla en föreläsning på temat ”Ridglädje i med- och motgång” tillsammans med Ryttarkraftens teamryttare, elitryttaren Elise Harryson, för Svenska islandshästförbundets ungdomssektion under SIHS. Vi båda är otroligt taggade på detta och längtar efter att få träffa ungdomarna och prata om glädje och välmående i ridsporten.

Hoppas att vi ses! 🙂
/Linda

Publicerat 221125

Lyssna på Ryttarkraften i Equipodden

Plocka fram lurarna och gör dig redo för en hel timme med diskussioner kring hur jag arbetar med ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och idrottspsykologi med mina ryttare, om ridglädje, motivation, prestationsångest, ridrädsla och mycket mer. Superkul att kunna dela detta mer er!

Vi hörs!
/Linda

Publicerat 221023

Steg 1-kurs Karlstad 11 februari – Anmälan är nu öppen!

Välkommen till en fulladdad kursdag med idrottspsykologi och mental utveckling för ryttare!
Jag törs utlova en spännande dag som är så mycket mer än en vanlig kursdag med föreläsningar och verktyg. Du kommer också att göra en upptäcktsfärd in i din inre mentala ryttare för att lära känna och utveckla dig själv på ett nytt plan. – Allt för att du ska kunna optimera dina inre resurser som ryttare och få ut det mesta och det bästa av din ridning!

  • Denna Steg 1-kurs kommer ge dig både teori samt konkreta verktyg för att jobba med din självkännedom, motivation, fokus samt målsättning och utvärdering.
  • Föreläsningsinslag varvas med övningar och eget praktiskt arbete där du får tänka, känna och uppleva hur din inre ryttare fungerar och kan utvecklas.
  • Du får med dig fem konkreta strategier för att kunna fortsätta din utveckling på egen hand efter kursen. Här kan du läsa mer om de olika stegen inom Mental Ryttarutveckling.

Kursen vänder sig främst till vuxna ryttare på så väl fritids- som tävlingsnivå. På Steg 1 lägger vi grunden och kickstartar din mentala ryttarutveckling. De verktyg du får lära dig anpassas efter dina egna behov och utvecklingsområden, oavsett nivå. Inga förkunskaper inom idrottspsykologi eller mental träning krävs för Steg 1. Kursen bygger på evidensbaserade metoder. Tidigare kurstillfällen har varit mycket uppskattade av deltagarna och för att du ska få möjlighet att få ut så mycket som möjligt av denna dag så kommer vi att vara en liten grupp. – Först till kvarn!

Datum: Lördag 11 februari kl 9.00-16.00
Plats: Idrottens hus, Karlstad (observera att detta är en kursdag utan häst)
Pris: 1550kr
Utförare: Linda-Marie Lundqvist, leg. psykolog
Anmälan och frågor: linda@ryttarkraften.com

Publicerat 221018

Steg 2-kurs Karlstad 28 januari – Anmälan är nu öppen!

Känner du igen tankar som ”jag kommer aldrig klara det där hindret, alla andra är bättre än mig, tänk om andra tycker jag är konstig eller dålig…”? Vill du hitta hjälpsamma vägar att ta dig vidare ur motgångar och svackor? Hantera nervositet och prestationsångest? Bli starkare i dig själv?
Under steg 2 vidareutvecklar vi det som startades upp under Steg 1 och här kommer vi fokusera på konsten att bemöta och hantera tankar och känslor. – Särskilt de som kan upplevas som svåra, hindrande och negativa. Du kommer även få verktyg att utveckla din självmedkänsla. Kursen bygger på evidensbaserade metoder.

Precis som under Steg 1 så innebär även denna kurs så mycket mer än en uppsättning konkreta verktyg att jobba vidare med efter kursen. Under kursen bjuds du in på en upptäcktsresa hos din egen inre ryttare som kan bidra med viktiga insikter om dig själv som ryttare och människa. – Allt för att du ska få ut det mesta och det bästa av din ridning!

(Denna kurs är avsedd för dem som gick Steg 1 under ht ’22 eller tidigare. För er som ska gå Steg 1 feb ’23 så kommer det komma nya kurstillfällen Steg 2 längre fram)

Datum: Lördag 28 januari kl 9.00-16.00
Plats: Idrottens hus, Karlstad (observera att detta är en kursdag utan häst)
Utförare: Linda-Marie Lundqvist, leg. psykolog
Pris: 1500kr
Anmälan och frågor: linda@ryttarkraften.com

Publicerat 221016

Ryttarkraften i senaste Ridsport

I Ridsport nr 3 2022 kan du läsa mina tankar och tips kring ”läktarskräck”, d.v.s. rädslan för att bli negativt bedömd av dem som ser på när du rider. Stark rädsla för att andra ska tycka man är dålig, konstig eller okunnig är faktiskt en av de absolut vanligaste orsakerna till att ryttare (och även instruktörer och tränare) söker hjälp hos mig. Rädslan resulterar till slut i att ridglädjen och motivationen tynar bort i takt med att ryttaren på olika sätt försöker undvika situationer där man riskerar att bli iakttagen och granskad av andra.

För dig som är prenumerant kan du läsa artikeln här: Ridsport nr 3, annars kan du så klart köpa en hederlig, härlig papperstidning! Mer psykologi åt hästfolket 🙂
/Linda

Publicerat 220226

Läs mina tips i senaste numret av tidningen Ridsport!

I nr 21 av Ridsport kan du läsa om mina tips för ökad mental styrka i ridningen. Superkul att detta ämne lyfts fram tycker jag! Mer psykologi åt hästfolket 🙂

In och läs artikeln här om du är prenumerant: https://ridsport.prenly.com/1907/ridsport/473801/2021-12-09/r/38 eller skaffa en härlig papperstidningen och läs till morgonkaffet innan du går ut till stallet!

Publicerat 211210

Ryttarkraftens teamryttare

Jag är väldigt glad att meddela att Ryttarkraften har startat ett samarbete med islandshästryttaren Elise Harryson! Elise är en mycket skicklig ryttare som alltid sätter hästens bästa främst. Hon har redan en gedigen meritlista. Tillsammans med sin häst Lilja från Horshaga är hon flerfaldig svensk mästare och från VM har hon med sig både silver- och bronsmedaljer. Jag är övertygad om att det blir fler sådana framöver! 🙂

Med sin mjuka, lyhörda ridning och sitt fantastiskt varma och ödmjuka sätt att hantera hästar och bemöta människor vill jag lyfta fram Elise som en viktig förebild inom ridsporten. Jag är därför mycket glad att kunna presentera Elise som teamryttare hos Ryttarkraften. På hennes väg mot nya mål och prestationer kommer Ryttarkraften att stödja henne i den mentala ryttarutvecklingen och jag ser verkligen fram emot att följa Elises utveckling framöver! 😀
/Linda

Publicerat 201227

Ryttarkraften i samarbete med ridläraren Frida Dahlén under 2021

Under vårterminen kommer jag och Frida att erbjuda ett unikt och mycket spännande upplägg för att maximera ryttarens möjlighet till utveckling. Vi är supertaggade på detta och hoppas att du också är det! På denna sida kommer det inom kort att presenteras mer info och hur du anmäler dig! 🙂
/Linda

Publicerat 201209

Reportage i tidningen

I lördagens Nya Wermlands Tidning, NWT, kunde man läsa ett reportage om mig där jag talar om hantering av nervositet i ridningen. Det var med andra ord en händelserik dag den 25/5 med både tidningsreportage och hästmässa!
/Linda

Publicerat 190526

En supertrevlig dag på Karlskoga Hästmässa!

Lördagen 25/5 spenderade jag på Karlskoga Hästmässa där jag delade monter med duktiga osteopat Helen Helgesson. Jag hade nöjet att få träffa massor av trevliga ryttare som kom och ville prata om den mentala delen i ridningen! 😀 Nya kontakter knöts också med andra hästföretagare och det blir spännande att se vilka samarbeten det kan leda till framöver.
Mässan bjöd på ett fullspäckat program med duktiga ekipage inom olika grenar. Blev imponerad av den bredd av hästar, ryttare och olika utföranden som visades upp. En av höjdpunkterna var Tobbe Larsson som visade upp frihetsdressyr med sina duktiga hästar. Underbart hur han betonar glädje och lek i träningen! 💖🐴 Tack för ett jättefint arrangemang KH!

Boka in den 25 maj 2019 redan nu!

Då kommer du nämligen kunna träffa mig vid Karlskoga Hästmässa där Ryttarkraften är på plats som utställare. Självklart kommer det finnas specialerbjudanden och tävlingar för mässbesökare. Jag hoppas på att få träffa massor av nyfikna, intresserade och pratsugna ryttare! Läs mer om mässan på karlskogahastmassa.se
Varmt Välkommen!!

/Linda